В името на България може да се направи кабинет, надява се още

...
В името на България може да се направи кабинет, надява се още
Коментари Харесай

“Промяната” не дава министри на ГЕРБ, но подкрепя за еврото, Шенген и войната

В името на България може да се направи кабинет, надява се още Борисов. Пита за какво финансите да не са за Асен и чака да му звъннат през днешния ден
Проблемът (по Петков): още си нямат доверие, опитват да го градят

Неочаквана лидерска среща обясни доста от незнайните преди връчването на първия мандат.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов връхлетя на диалога сред Мария Габриел и управлението на “Промяната ” и Демократична България час след началото ѝ.

Борисов просто поздрави и седна на масата на договарящите. Срещата не бе избрана като лидерска, а като диалог сред претендента за министър председател и депутатите от втората парламентарна мощ. И до нея се стигна след следващото напрежение сред ГЕРБ и ПП-ДБ - новата коалиция отхвърляше да отиде, преди Кирил Петков и Асен Василев да се върнат от Прага през вчерашния ден следобяд, а в това време двете обединения се скараха и поради шефското място в правната комисия. ГЕРБ отхвърли да им го гласоподава, както гласеше джентълменското съглашение.

На срещите на Габриел с другите партии не участваха водачите. Борисов изясни, че е пристигнал по-късно, с цел да се види, че в ГЕРБ има задоволително хора, които могат сами да водят договаряния и че не е лидерска партия, а равностойна на ПП-ДБ.

“Имаме толкоз доста общи неща, че е грехота да не ги свършим ”, обърна се той към вторите.

Не се заблуждавайте, че гласоподавателите ни избират избори, прикани ги Борисов. “Имаме късмет ”, уверен е той и даже цитира поговорка на собствен другар: “Хубавият живот е безценен. Има и различен, само че не е прекрасен. ” С което евентуално искаше да подчертае, че би трябвало да се заплати цена за всяко хубаво нещо. Защото, в случай че не се направи държавно управление, през август или септември ще се водят отново тези диалози, само че с пропилени финанси.

“След като господин Асен Василев счита, че по този начин може да се изведат обществените финанси, за какво да не е финансов министър. По-силен ще е като позиция в Народното събрание или какво? Денков, Панев - прелестен Министерски съвет, съвместен надзор ”, зададе Борисов формула, по която лицата на Политическа партия и Демократична България да влязат в ръководството.

Атакувахме се най-грозно един различен в акцията, само че в името на България може да се направи кабинет, към момента се надява Борисов. Защото по-лошо от служебни държавни управления нямало - “вижте нервите от ЮАР ”

“В една естествена страна се водят този вид диалози - за политики, за решения, за цели ”, зарадва се Кирил Петков. А не такива за места, далавери, корупция, вметна той.

Трябвало да видят индивида - т.е. Габриел, преди цяла една страна да ѝ се довери. И изрази задоволство от диалога с нея.

“Имаме решение на органите да не поддържаме първия мандат, само че това няма значение, а да водим разговор сега ”, съобщи още Петков. Думите му не са знак, че въпреки всичко може да има общ кабинет, тъй като “не можем да се извъртим от обещанието си пред гласоподавателя ”. Но този диалог е значим за бъдещето пред България, увери съпредседателят на Политическа партия.

Разговорът да продължи без значение от мандатите Каквото сме се разбрали по програмата, ще се съблюдава - постоянно ще гласуваме за влизане в Шенген, поддръжката за Украйна, заявява той.

Така действително Петков пое ангажимент, без да поддържа кабинета, ПП-ДБ да е част от болшинството по главните му цели.

 От обединението използваха идването на Борисов да се възмутят, че ГЕРБ се изметнали от джентълменската сделка за ротация - Росен Желязков да оглави Народно събрание против началник на правната комисия от Политическа партия. Как тогава да ви имаме вяра, попита Петков. “Как да повярваме тогава и че господин Гешев ще бъде заменен ”, продължи той.

Когато ние си изградим доверието, ще стартира и обществото ни да работи дружно - над 600 хиляди зад вас и още толкоз зад нас, изясни Кирил Петков.

Поели сме ангажимент и той ще бъде спазен, през идващите няколко дни се надявам да изберем всички ръководители на комисии, даде обещание Борисов. И Габриел бе безапелационна - разчита на джентълменското съглашение, недоразумението се изчиствало.

“Имам 3 дъщери. В България домашното принуждение е голям проблем ”, обърна се още Петков към Габриел, като по този начин причисли и тематиката за Истанбулската спогодба. Както е известно, Българска социалистическа партия провежда референдум против “джендърството ”, а 3-ма евродепутати от ГЕРБ-СДС се въздържаха да поддържат документа при гласуването в Екологичен потенциал онзиден.

“Не мисля, че отбраната на фамилията би трябвало да бъде заслон против офанзивата на фундаментални полезности на демокрацията ”, отговори Габриел на Кирил Петков.

“Преспете още един път ”, посъветва най-после Борисов “Промяната ” и Демократична България. Все отново ги заподозря, че въпросите им били провокативни - “за да ни провалят диалозите с другите ”. Тук Борисов засяга и “коварното ” по думите му запитване от ген. Атанас Атанасов ще поддържа лаи Габриел военна помощ за Киев. Но даже да останат съпротива, би трябвало всички с общи старания да извадим страната, настоя водачът на ГЕРБ. Той чака Петков и Василев да му се обадят до събота, откакто са уведомили структурите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР